Kasserol op Tomorrowland

Kasserol op Tomorrowland - Een gesmaakte combinatie!

Kasserol op Tomorrowland

Op 23, 24, 25 en 26 juli stond de Kasserol Food Truck op Tomorrowland in Boom. Hiermee ging voor Vincent, Benoît en Tom een droom in vervulling.

Wij hadden een kort gesprek met Tom, mede-oprichter van Kasserol, over de passage van Kasserol op Tomorrowland. Een unieke blik achter de schermen van ’s werelds beste dance festival.

“5 Dagen full and tasty madness. We hebben ervan genoten!”

Tom, dit jaar stonden jullie voor het eerst als Food Truck op Tomorrowland. Wat dacht je toen je dit nieuws voor het eerst hoorde?

Tom: Vincent, Benoît en ik waren in de eerste plaats heel blij. En fier. Het is niet niets om op Tomorrowland te staan. Wij zijn trouwe Tomorrowlandgangers. We keken er dus ongelooflijk naar uit om het festival nu op deze manier te beleven.

Hoe zijn jullie met Tomorrowland in contact gekomen?

Tom: We waren de eerste foodtruck die in gesprek was met Tomorrowland. Ons Belgisch en artisanaal concept paste zeer goed in het Tomorrowlandverhaal.

Onze goede vriend Olivier Coeman, zaakvoerder van All-Fields en specialist in field marketing, heeft ons voorgesteld aan de organisatie van Tomorrowland en hij heeft ons enorm geholpen met de voorbereiding van onze presentatie voor Tomorrowland. Daarvoor willen we Olivier en zijn team langs deze weg nog eens hartelijk bedanken.

In eerste instantie was het de bedoeling om met onze Food Truck op de festivalweide te staan. In de laatste maand voor het festival heeft de organisatie besloten om er een groter concept van te maken: een mini food truck festival op Dreamville, de camping van Tomorrowland.

“Duizenden verse steaks, chicken nuggets en kaaskroketten.”

Hoe verliep de voorbereiding?

Tom: Wij zijn een week op voorhand begonnen met de voorbereidingen van onze gerechten. Aangezien we werken met home-made en verse gerechten, hebben we lange dagen moeten kloppen. We hebben duizenden verse steaks, chicken nuggets en andere gerechten bereid.

Hoelang hebben jullie op Tomorrowland gestaan?

Tom: Voor ons begon het donderdagochtend en eindigde het maandagmiddag. In die tijd hebben we heel wat uurtjes geklopt, met als apotheose de afterparty voor de crew van Tomorrowland. Daar mochten we als enige food truck de crew van heerlijke gerechten voorzien.

Welke gerechten hebben jullie geserveerd?

Tom: Voor het ontbijt hadden we een stevig Belgisch ontbijt voorzien: yoghurt met vers fruit, omelet op tijgerpistolet (een tijgerpistolet was trouwens een nieuw concept voor de buitenlandse bezoekers), een croissant, een Belgische koffiekoek, koffie en versgeperst fruitsap.

Voor de lunch en het avondeten konden onze gasten kiezen uit versgemaakte steak à la minute, crispy chicken en ambachtelijke kaaskroketten.

Klinkt heerlijk! Wat was jullie indruk van het festival?

Tom: Tomorrowland is indrukwekkend in al zijn aspecten. We hebben nog nooit een ander festival bezocht dat zo piekfijn verzorgd is. Je wordt als gast echt 4 dagen in een prachtige sfeer ondergedompeld. Een unieke beleving.

Je waant je op Tomorrowland in een apart ‘wereldje’ met leuke mensen van over heel de wereld. Tomorrowland brengt mensen samen in een zeer positieve sfeer van samenhorigheid en dit in een muzikaal kader met de beste dj’s ter wereld.

Het was voor ons een eer om als Food Truck mee het culinaire luik te verzorgen. Want ook dit wordt steeds belangrijker op Tomorrowland. Je vindt er een steeds ruimer aanbod aan kwaliteitsvolle gerechten uit de wereld. Heerlijk!

“We hebben veel hulp gekregen van vrienden. Een zalig gevoel!”

Hoe hebben jullie jullie deelname ervaren?

Tom: We hebben hard moeten werken. Niet alleen op de dagen van het festival maar ook op de afterparty voor de crew. Dat feestje heeft nog tot ’s ochtends geduurd maar de unieke sfeer maakte het supertof om te doen.

Langs deze weg wil ik trouwens ook ons fantastische Kasserol-team bedanken. We hebben veel hulp gekregen van vrienden. Zonder hen hadden Vincent, Benoît en ik dit nooit kunnen doen. Een zalig gevoel!

We zijn tevreden over onze passage op Tomorrowland. Het was een hele uitdaging om zoveel versbereidde gerechten aan de man te brengen, maar het was een mooie en sfeervolle ervaring.

Heb je nog leuke reacties gekregen?

Tom: De mensen waren zeer tevreden dat ze bij ons zelfgemaakte gerechten met verse producten konden proeven. Geen grootkeuken of fast food. Dat werd enorm gewaardeerd.

“Om 2 uur ’s nachts stonden er opeens 20 mensen op hun borst te kloppen”

Heb je nog leuke anekdotes meegemaakt?

Tom: Jazeker! Tijdens een nachtshift hebben we een grappige situatie meegemaakt. Op een gegeven moment stond er een grote groep mensen voor onze Food Truck.

Iemand begon spontaan de scène van The Wolf of Wallstreet op te voeren waarbij je op je borst klopt en ‘oergeluiden’ produceert. Deze scène komt ook terug in The Hum van Dimitri Vegas en Like Mike.

De oergeluiden werden snel overgenomen door de rest van de groep en zo stonden er om 2 uur ’s nachts opeens 20 mensen voor ons die minutenlang op hun borst stonden te kloppen en de bijhorende ‘oergeluiden’ produceerden. Dit zegt veel over het samenhorigheidsgevoel en de toffe vibe op Tomorrowland.

Leuk! Is jullie deelname voor herhaling vatbaar?

Tom: Absoluut. Full and tasty madness. Daar houden we wel van (lacht).

Geen reactie's

Geef een reactie