Patatten van eigen veld

Patatten van eigen veld

Kasserol werkt met groenten, kruiden en patatten van eigen veld. Een bewuste keuze! Vincent, Tom en Benoît, de drijvende krachten achter Food Truck Kasserol, vertellen waarom zij hun eigen producten verbouwen en gebruiken.


Heren, jullie werken met “patatten van eigen veld”. Kunnen jullie daar iets meer over vertellen?

Vincent: Jazeker! Wij verbouwen onze eigen patatten op ons eigen veld. En die patatten gebruiken we diezelfde dag nog in de gerechten die wij bij onze klanten vanuit onze food truck serveren. Verser kan niet.

Tom: Ook onze groenten komen van ons eigen veld. En onze kruiden komen uit onze eigen serre. Vers en smaakvol!

Benoît: En om helemaal volledig te zijn, onze eieren komen van onze eigen Mechelse Koekoeken.

Kasserol-food-truck--werken-met-Eigen-producten

Vers, lekker en ecologisch verantwoord!

Waarom werkt Kasserol met groenten, kruiden en patatten van eigen veld?

Vincent: Daar zijn 3 redenen voor. In de eerste plaats vinden wij het fijn om onze eigen groenten, kruiden en patatten te verbouwen. Op die manier hebben wij volledige controle over de kwaliteit en de smaakbeleving van onze gerechten. Dat vinden wij zeer belangrijk als traiteur.

Tom: Bovendien kunnen we op deze manier altijd dagverse groenen, kruiden en patatten garanderen. Patatten, selder, wortelen, ajuinen, kruiden… we verbouwen het allemaal zelf. Als je met zulke producten kookt en eigen sauzen maakt dan proef je de versheid er meteen door. Pas dan weet je hoe een hot potato of een hamburger écht hoort te smaken (lacht).

Benoît: Tot slot willen wij ecologisch verantwoord ondernemen. Onze velden liggen op minder dan 200 meter van onze deur. Onze kippen lopen op ons erf. En als we extra groenten of vlees nodig hebben dan werken we zoveel mogelijk met lokale boeren en handelaren. Op die manier willen wij onze ecologische voetafdruk zoveel mogelijk beperken.

Kasserol-food-truck---Eigen-producten

Dat is een mooie filosofie, Benoît. Vanwaar dat engagement?

Benoît: Wij zijn 3 jonge gasten. Of zo voelen we ons toch nog (lacht). Als wij niet voor ons milieu zorgen, wie zal dat dan wel doen? Ik wil én een leuke onderneming uitbouwen én over 50 jaar nog altijd gezond kunnen leven. Op deze manier hopen wij ons steentje bij te dragen.

En jullie foodtruck? Is die al voorzien van een elektrische motor?

Vincent: Nee, helaas niet. Maar wat niet is kan nog komen. Wij hebben er bewust voor gekozen om voorlopig nog geen elektrische motor te gebruiken. Die hoge kosten konden we als startende onderneming nog niet dragen. We hopen in de toekomst onze trucks wel uit te rusten met elektrische motoren.

Onze tweede food truck komt eraan!

Trucks? Zijn er dan meer food trucks op komst?

Tom: Jazeker! In februari is onze tweede food truck klaar. Op die manier kunnen wij binnenkort één food truck voor langere termijn verhuren én tegelijkertijd zelf nog opdrachten verzorgen bij onze klanten.

Klinkt goed heren. Hoe en waar kunnen wij een food truck bestellen?

Vincent: Je kunt ons uiteraard altijd telefonisch bereiken (0474 25 14 16), en als je het formulier op onze contactpagina invult dan nemen wij meteen zelf contact met je op.

Dank je heren, en veel succes met Kasserol!


Wilt u op de hoogte blijven van ons nieuwtjes en onze culinaire tips? Schrijf jezelf hieronder in voor onze gratis nieuwsbrief. Alvast bedankt en graag tot snel!


Geen reactie's

Geef een reactie