Kafé Kasserol: Food Truck Festival in Lier

Kafé Kasserol - Zomers Food Truck Festival in Lier

Kafé Kasserol: Food Truck Festival in Lier

Deze zomer kun je in Lier genieten van heerlijke wereldkeuken. Food Truck Kasserol organiseert samen met Nømads op 21, 22 en 23 augustus immers Kafé Kasserol, een zomers food truck festival in het idyllische stadspark van Lier.

Wij hadden een kort gesprek met Vincent Verbeeck, de bedenker, chef en mede-zaakvoerder van Food Truck Kasserol.

Vincent, kun je ons iets meer vertellen over Kafé Kasserol?

Vincent: Kafé Kasserol is een zomers food truck festival in het groene stadspark van Lier. Het festival vindt plaats op 21, 22, en 23 augustus. Tijdens dit festival serveren we samen met 20 andere food trucks diverse gerechten uit de wereldkeuken.

Kafé Kasserol wordt een culinaire ‘wandeling’ met veel randanimatie. Zo brengt de Lierse muziekacademie live jazzoptredens. Verder geven jonge kunstenaars van de kunstacademie het festival kleur.

De ‘Lierse Keersters’ en de ‘reuzen van Lier’ zorgen ook voor een beetje folklore. En de ‘moedige bootvissers’ zullen mensen naar het festival vervoeren langs de Nete. Zo ontdekken de mensen Lier ook langs het water.

Op die manier willen we de gemeenschap betrekken bij het festival. Een festival voor mensen door mensen in een typische Lierse setting.

“Het is voor ons een echte eer om de eerste editie van Kafé Kasserol hier te organiseren.”

Waarom heb je voor het stadspark van Lier gekozen?

Vincent: Onze roots liggen hier. We zijn fier op onze Pallieterstad en we willen bezoekers tijdens het Kafé Kasserol ook laten proeven van de stad en haar cultuur.

Ons idylische stadspark is een gedroomde locatie om onze eerste editie van Kafé Kasserol te organiseren.

Hoe onderscheiden jullie Kafé Kasserol van andere food truck festivals?

Vincent: Op een aantal manieren. We organiseren Kafé Kasserol samen met Nømads in eigen beheer. Dat is op zich al leuk. Bij de keuze van de food trucks zijn we uitgegaan van kwaliteit, diversiteit en complementariteit. Zo brengen we in feite een greep uit de wereldkeuken en hopen we de bezoekers te verrassen met overheerlijke en vernieuwende smaken en gerechten.

Verder steunen we met Kafé Kasserol de #Unite4heritage campagne van UNESCO. We willen mensen meer bewust maken van het belang van ons werelderfgoed. Daarom worden overal campagnes opgezet. Het Kafé Kasserol team zal zich samen met UNESCO actief inzetten om deze acties aan te moedigen in België. In het kader van dit goede doel is het extra speciaal dat we Kafé Kasserol mogen organiseren aan de oever van de Nete met uitzicht op het begijnhof, ons eigen stukje werelderfgoed in Lier.

Tot slot, en minstens even belangrijk, hechten we met Kafé Kasserol veel belang aan ‘groen’ en verantwoord ondernemen.

Kun je iets meer zeggen over het groene karakter van Kafé Kasserol?

Vincent: Jazeker. Het groene karakter zal op de dag zelf overal terugkomen. In de eerste plaats uiteraard door de prachtige groene locatie.

Verder zal Bartel Van Riet, de neef van mede-organisator Vincent Van Riet, zijn ‘vierkantemetermoestuintjes’ voorstellen. En we starten tijdens het festival met de inschrijvingen voor onze biologische CSA-boerderij in Lier. Hier zal binnenkort op onze blog meer informatie over verschijnen.

Tot slot werken we samen met ‘Afval alternatief’. Met een deel van het afval wordt een origineel gerecycleerd object gemaakt. Hiermee willen we het belang van afvalwerking en sorteren benadrukken.

De eerste editie van Kafé Kasserol vindt plaats in Lier. Is het festival een eenmalig evenement of plannen jullie meerdere edities op verschillende locaties?

Vincent: We zijn momenteel al in gesprek met andere steden om Kafé Kasserol ook daar te organiseren. We willen elk jaar graag 2 edities organiseren.

Op Facebook en YouTube konden we al een leuk promofilmpje voor Kafé Kasserol bekijken. Wie heeft dat filmpje gemaakt?

Vincent:  Dat filmpje werd gemaakt door 3 freelancers: Benjamin Thys, Jurn van Herck en Sarah van Heukelom.

We zijn zelf ook erg blij met het resultaat. Het filmpje roept perfect de sfeer van Kafé Kasserol op.

Is er nog iets wat je aan de lezers wilt meegeven?

Vincent: Ik wil graag het volledige team achter Kafé Kasserol hartelijk bedanken.

Verder wil ik iedereen uiteraard graag uitnodigen om op 21-22-23 augustus naar ons festival te komen! Je vindt ons op de volgende dagen en uren in het Stadspark van Lier:

  • Vrijdag 21 augustus 2015 van 16u tot 00u
  • Zaterdag 22 augustus 2015 van 12u tot 00u
  • Zondag 23 augustus 2015 van 12u tot 22u

Laten we er samen een geslaagd festival van maken!

Dat zal zeker lukken, Vincent. Bedankt voor dit gesprek.

 

Geen reactie's

Geef een reactie