Hoe het allemaal begon

Hoe het allemaal begon

In januari 2014 las Vincent Verbeeck een artikel over food trucks uit New York. Deze food trucks veroverden in snel tempo Londen, Parijs en andere Europese steden. Drie maanden later hadden Vincent, zijn broer Benoît en hun vriend Tom hun eigen food truck klaar. De rest is geschiedenis. Kasserol: hoe het allemaal begon.

Heren, een jaar geleden hadden jullie een idee. Nu hebben jullie een food truck en een bloeiend bedrijf. Binnenkort komt er zelfs een tweede food truck bij. Vertel, hoe zijn jullie zo snel zover gekomen?

Vincent: Het begon allemaal in januari 2014. Ik las een artikel over food trucks uit New York die Londen, Parijs en andere Europese steden veroverden. Ik was meteen verkocht. Hoe leuk zou het niet zijn om met een food truck naar bedrijven, beurzen, marktpleinen of mensen thuis te gaan en ter plaatse gerechten klaar te maken? Het idee voor Kasserol was geboren.

Kasserol 1

Informatie inwinnen op de Vogeltjesmarkt

Dan heb je een idee. Maar dan moet je het nog uitvoeren natuurlijk…

Benoît: Inderdaad. En daar hadden we extra informatie voor nodig. Daarom hebben we links en rechts inlichtingen ingewonnen. We hebben veel gelezen, gepraat en geluisterd. We hebben zelfs gesproken met eigenaars van food trucks op de Vogeltjesmarkt in Antwerpen. Je kan je niet genoeg voorbereiden (lacht).

Tom: Toen is het snel gegaan. We hebben een lijst opgesteld met carrossiers die bestelbusjes strippen en ombouwen. Zo kwamen we bij een carrosseriebouwer in Olen uit. We kozen een oud bestelbusje van Deutsche Post en we gingen aan de slag.

Hebben jullie de food truck zelf ingericht?

Vincent: Ja en nee. We hebben zelf de apparatuur en de indeling gekozen, maar de werkelijke inrichting van de truck werd door een professionele partij verzorgd. Onze nicht heeft geholpen bij de aankleding van de truck. Zij is interieurarchitecte. Altijd handig!

Welke apparatuur zit er in de food truck?

Benoît: Misschien kun je beter vragen welke apparatuur er niet in zit (lacht). Onze food truck bevat onder andere een grote combi-grill oven, een braadplaat, 2 grote gasbekkens, een soepketel, een bain-marie, een grote friteuse op gas, een waterbak met warm stromend water, verschillende koelkasten voor 450 flesjes, een afzonderlijke koelkast voor etenswaren, een groot werkblad, 3 grote opbergkasten en een grote afzuigkap over de volledige lengte van het kookgedeelte.

Tom: Goed uitgerust dus. Maar wel nog met voldoende plaats om er met z’n tweeën in te staan.

Barrio cantina 5

Het is allemaal snel gegaan

Wanneer was jullie food truck klaar?

Vincent: In april 2014, ongeveer 4 maanden na ons eerste idee dus. Uiteindelijk is het allemaal snel gegaan. We hebben in april meteen ook onze BVBA opgericht en de food truck gewrapt met ons logo en onze kleuren.

Benoît: En dat was niets te vroeg. Eind mei hadden we al onze eerste opdracht. Na nog geen 6 maanden waren we op de baan.

Welke opdrachten hebben jullie het afgelopen jaar uitgevoerd?

Tom: We hebben zowel privéfeestjes als bedrijfsevents verzorgd. Verder nemen we vaak deel aan Food Truck festivals en elke dinsdag verzorgen we de lunch voor een aantal bedrijven in Antwerpen.

Mooi zo! En als ik het goed heb komt er binnenkort een tweede food truck bij?

Vincent: Inderdaad. Eind maart 2015 is onze tweede food truck klaar. Vanaf dan kunnen we één food truck voor langere tijd verhuren (hier is veel vraag naar) en de andere food truck zelf nog gebruiken om opdrachten uit te voeren. We kijken er echt naar uit!

Klinkt goed heren. Hoe en waar kunnen wij een food truck bestellen?

Vincent: Je kunt ons uiteraard altijd telefonisch bereiken (0474 25 14 16), en als je het formulier op onze contactpagina invult dan nemen wij meteen zelf contact met je op.

Dank je heren, en veel succes met Kasserol!


Wilt u op de hoogte blijven van ons nieuwtjes en onze culinaire tips? Schrijf u hieronder in voor onze gratis nieuwsbrief. Alvast bedankt en graag tot snel!


Geen reactie's

Geef een reactie