Kafé Kasserol valt in de smaak

Food Truck Festival Kafe Kasserol valt in de smaak

Kafé Kasserol valt in de smaak

Op 21, 22 en 23 augustus 2015 organiseerden Kasserol, UNIMOG SOUND en Nømads Kafé Kasserol, een zomers food truck festival in het idyllische stadspark van Lier.

Kafé Kasserol werd een overdonderend succes. Met meer dan 20.000 bezoekers en lovende reacties van bezoekers, deelnemers en de pers bleek het eerste food truck festival in Lier een schot in de roos.

De drukte rond Kafé Kasserol is inmiddels gaan liggen. Het ideale moment dus voor een kort gesprek met Vincent Verbeeck, Benoit Verbeeck en Tom Van Nuffelen, 3 bezielers en mede-organisatoren van Kafé Kasserol.

Heren, Kafé Kasserol is nu twee weken achter de rug. Hoe zouden jullie het food truck festival in 3 woorden omschrijven?

Vincent: Een excellente zinnenprikkelende rollercoaster. (lacht)

Klinkt fantastisch! Het was dus een succes voor jullie?

Benoit: 20.000 bezoekers durf ik toch wel een succes noemen ja… (brede glimlach)

Wij ook. Hoeveel gerechten werden er in totaal geserveerd?

Tom: Dat is een moeilijke vraag. Ik schat dat er ongeveer 7.000 gerechten geserveerd werden.

Food Truck Festival Kafe Kasserol Lier - 22-08-2015 -18

7000 gerechten voor 20.000 bezoekers: dat heeft jullie ongetwijfeld veel tijd en moeite gekost. Hoe verliep de voorbereiding?

Benoit: Ik zal het maar niet hebben over de 5 maanden voorbereiding zeker… (lacht)

Nee, alle gekheid op een stokje… we konden op een fantastisch team rekenen. We hebben 5 maanden lang naar het festival toegeleefd. En toen brak de week van het festival aan.

2 dagen voor het festival begonnen we met de feitelijke opbouw. Leveranciers kwamen aan- en afgereden. Met elke levering brachten ze een nieuw stukje van de puzzel. Zo zagen we het stadspark van Lier in sneltempo veranderen.

Donderdagavond was ook de belichting volledig geïnstalleerd. Toen zagen we pas echt hoe magisch de sfeer in het stadspark was. We waren er zeker van dat de eerste bezoekers vrijdag onder de indruk zouden zijn.

Verliep alles volgens plan?

Vincent: Buiten de regen op zondag verliep alles volgens plan. Het was voor ons soms zelfs verbazingwekkend hoe probleemloos alles verliep. (lacht)

Dat hoorden we trouwens ook van verschillende leveranciers en medewerkers van Stad Lier. Die positive feedback deed echt deugd na maanden voorbereiding.

Zondag heeft het dus geregend. In hoeverre waren jullie met het weer bezig?

Tom: Ongeveer 10 dagen voor het festival bekeken we om de paar uur 6 verschillende weersites.

Eerst leek het erop dat het vrijdag al ging regenen. Daardoor durfde ik de laatste dagen zelfs niet meer kijken… Gelukkig schoven de buien uiteindelijk op naar zondag.

De zware buien zondag waren jammer, maar toch was het ook mooi om te zien hoeveel mensen in de regen bleven staan. Ze benutten alle afdakjes, tentjes en bomen om te schuilen. Iedereen maakte er dus toch nog het beste van.

Food Truck Festival Kafe Kasserol Lier - 22-08-2015 -20

Had de regen een grote impact op Kafé Kasserol?

Benoit: We wilden zondag in schoonheid eindigen met leuke optredens van Jazznotes en Dynamo Zjosss, maar die optredens hebben we – tot grote spijt van de laatste bezoekers – moeten annuleren.

Jazznotes heeft uiteindelijk toch nog een zeer intiem concert gegeven tijdens de regen. Het had iets onwerkelijks. Een uur daarvoor stonden nog duizenden mensen in het park. Nu genoten we met een honderdtal enthousiastelingen van een privé jazzoptreden.

Genoeg over de regen. Wat waren jullie persoonlijke hoogtepunten?

Vincent: Na de opening vrijdagavond heb ik de chalet met extra drank- en eetbonnetjes even opengehouden. Vanuit die chalet kon ik niet echt zien wat er gaande was in het park.

Na enkele uren sloten we de chalet en begonnen we aan een wandeling door het park. Het zat opeens vol met mensen die zaten te genieten op knusse plekjes.

Dat was exact wat we wilden brengen. Wat een zalige ontlading na al die maanden voorbereiding!

Zijn er verder nog leuke of speciale anecdotes die jullie willen delen?

Benoit: Op zaterdag trad folk country band ‘Blue max’ op. Als verrassing kwamen ze door het publiek gewandeld.

Op een bepaald moment gingen ze achter een tafeltje staan met 6 mensen die volop aan het bijkletsen waren. Daardoor hadden ze totaal niet door dat Blue max achter hen stond.

Toen ze de eerste noten speelden, schrok één van de dames zo hard dat ze met een superluide gil haar vol bordje op de grond liet vallen. (beeld enthousiast uit)

Net toen ze haar eerste smakelijke hapje wilde nemen… De blik op haar gezicht was goud waard: iets tussen ontgoocheling en appreciatie voor het akoestisch optreden. (lacht)

De eerste editie van Kafé Kasserol viel duidelijk in de smaak. Komen er nu nieuwe edities van Kafé Kasserol?

Tom: We komen volgend jaar zeker terug naar het stadspark. We hebben zoveel mooie en enthousiaste reacties gekregen dat we er superveel zin in hebben.

Verder hebben we nog mooie plannen voor over een paar maanden, maar die houden we graag nog even voor ons!

Food Truck Festival Kafe Kasserol Lier - 22-08-2015 -21

Wat willen jullie alle bezoekers nog meegeven?

Benoit: Tegen onze bezoekers willen we hetzelfde zeggen als tegen onze food truck collega’s, ons TOPpersoneel, onze Moedige bootvissers, onze vertelster, onze kleuterdansanimatrice, onze keramiekkunstenaressen, onze Lierse reuzen, onze Lierse Heren, onze Jazznotes, onze stadsgidsen, onze Lierse Keersters, onze bands, onze DJ’s, onze sponsors, onze WC-discomannen, onze fotografen:

Bedankt voor jullie enthousiasme voor Kafé Kasserol! Het was mooi om te zien, te beleven en het smaakt naar meer!

Welke boodschap hebben jullie voor de mensen die niet naar Kafé Kasserol gekomen zijn?

Tom: We hopen jullie volgende keer te mogen verwelkomen!

Bedankt voor dit hartelijke gesprek, heren. Wij kijken alvast uit naar de volgende editie van Kafé Kasserol!

Bekijk de foto’s

Hieronder zie je een aantal van onze leukste foto’s van Food Truck Festival Kafé Kasserol in het stadspark in Lier. Bedankt BRØDRE voor de prachtige foto’s!

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven over onze events? Volg onze Facebookpagina en schrijf u hieronder in voor onze gratis nieuwsbrief. Alvast bedankt en graag tot snel!

Geen reactie's

Geef een reactie